Venture Cup - Entreprenører i udviklingSå blev det tid igen i år. Venture Cup - et event der er med at skabe. Det handler om den gode ide – og værktøjerne til at forfølge denne ide. Det handler om at skabe den rette strategi, og være villig til at kæmpe for den. Det skal være sjovt, spændende og med potentiale.

Fredag den 21. Juni 2013 dukkede 15 håbefulde nye virksomheder bestående af studerende på til Kalveboderne i København, i den forventning at de løb med den store sejr – nemlig 250.000 kr. til at forfølge deres drøm.

Venture Cup består af danske universiteter og nogle af Danmarks mest innovative virksomheder, inklusive et tæt samarbejde med organisationer som Connect Denmark, CSE, Startup Bootcamp og Stardust.

Venture Cup tilbyder gennem konkurrencen mulighed for networking, møder med investorer, konstruktiv feedback på ideen og træning i pitching af ideen gennem flere stager. Mange deltagere har forsøgt sig i konkurrencen, men kun 15 deltagere er tilbage fordelt i følgende fem kategorier:

Cleantech & Miljø: energi forbedring, skraldehåndtering, formindske forurening etc.

Life Science & Medtech: biotech, farma, medicinske apparater, sundhed, biomaterialer etc.

Mobilt & Web: applikationer, webservices, søge maskiner, NFC etc.

Mennesker & Samfund: uddannelse, marketing, services, turisme etc.

Produkt & Teknologi: industriel design, apparater, robotter, hardware, nanotech etc.

Finalisterne konkurrerer om 50.000 DKK i deres respektive kategorier, og vil ydermere konkurrere om 200.000 DKK som den overordnede vinder af konkurrencen, hvilken vil blev valgt ved Kalveboderne i København fredag d. 21. juni 2013.

Venture Cup fik kåret en vinder til de enkelte kategorier og ligeledes én endelig vinder. Dette år vinder var: SBT Aquatech, der vil udvikle og producere sensorer der vil være i stand til at opdage bakterier i drikkevandet, der vil supplere vandindustrien med et hidtil uset kvalitets kontrol system.

Som noget ganske nyt og enestående, er 25 af de mest lovende virksomheder blevet tildelt en såkaldt ”Booster pack”, hvilket består af 400.000 kr. til hver virksomhed som de kan bruge til services direkte til virksomheden. For eksempel IT support, hjemmeside, rekruttering. Det er en helt fantastisk mulighed for at komme længere, og få den hjælp de lige står og mangler.

I bund og grund handler det om at støtte studerende med en god og innovativ ide. Give dem muligheden for at gøre en forskel, og for at opleve den ’rigtige’ verden.


Kilde: Venture Cup
Kilde: Venture Cup Booster Pack
Kilde: Venture Cup Vindere 2013Relaterede emner:
Regeringens nye innovationsstrategi

CapNordic Workflow 8.0

Applikationer i fuld fart - og CapNordic med på bølgen

CapNordic Workflow App til iPhone