Samsung vs AppleSagen om Apples anklage mod Samsung angående plagiat og krænkelse af Apples patentrettigheder afsluttede den 24 august 2012 af en domstol i Californien.

Det sydkoreanske selskab Samsung er blevet dømt til at betale mere end en milliard dollar (6 milliarder kroner) i erstatning for at kopieret nogle af Apples produkter. Apple havde i sin tid krævet 2,75 milliarder dollar.

Der er tale om 700 klager vedrørende patentkrænkelser fra Apple, ud fra hvilke det blev fundet at Samsung på mange områder havde kopieret iPhone og iPad ved produktion af deres Samsung Galaxy-produkter. Analytiker hos Jefferies, Peter Misek, vurderer Samsung højst sandsynligt vil appellere dommen, men at beviserne er til Apples fordel.

De to virksomheder står for omtrent halvdelen af al salg af smartphones på verdensplan, og det er ikke første gang der har været juridiske problemer imellem dem.

Denne sag har indtil videre kostet Samsung et fald på 7 procent, hvilket dog har vist sig at være en fordel for den finske virksomhed Nokia, hvis aktier er steget med 11 procent grundet weekendens patentsag.Kilde: Børsen - Samsung skal betale Apple
Kilde: Børsen - Nokia forgyldt af Samsungs nederlagRelaterede emner:
Regeringens nye innovationsstrategi

CapNordic Workflow 8.0

Applikationer i fuld fart - og CapNordic med på bølgen

CapNordic Workflow App til iPhone