Novo Nordisk 'Slået hjem'
Novo Nordisk oplevede i fredags d. 8. februar 2013 et drastisk fald i deres aktieværdier på 85 milliarder danske kroner.

Novo Nordisk har haft to nye insulinprodukter under produktion, Tresiba og Ryzodeg. De erkendte at der var visse spørgsmål der skulle behandles inden tests på torsdag d. 14. februar 2013. Dette skabte stor reaktion, og Novo Nordisk aktier steg fra 2 til 3 procent ganske hurtigt.

Dog skete en anden reaktion da det kom frem hvilke problematikker det drejede sig om, nemlig at det blandt andet omhandlede potentielle risici i forbindelse med hjerte-kar-sygdomme ved brug af disse produkter.

Denne nyhed betød at de amerikanske sundhedsmyndigheder afviste Novo Nordisks registreringsansøgning for de to produkter.

I fredags d. 8. februar 2013 faldt Novo Nordisk med 14,4 pct. til 916 kr. fra 1070 kr. ved børslukketid, hvilket udgør et fald i markedsværdien på 85 milliarder kr. på omtrent 20 minutter.

Et kursfald var ventet, og de to lægemidlers start på det amerikanske marked forventes at være udskudt med op til tre år.

Analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen siger til Ritzau Finans, "Hvis det var Ludo det her, så er den væsentligste brik, som Novo allermest brændende ønsker sig i mål, netop slået hjem".Kilde: Borsen


Relaterede produkter:
CapNordic Workflow 8.0

CapNordic Workflow Moduler

CapNordic Exchange Gateway

CapNordic Travel

CapNordic Documents