Mere fokus på IT-UddannelserneDer er fortsat ledighed blandt unge it-folk under 29 år. Dette ser man dog ikke som et tegn på at der skal skæres ned på it-uddannelser blandt brancheorganisationer . Tværtimod menes det at virksomheder og organisationer bør skrue op for stillinger, og dernæst sørge for ikke kun at ansætte de erfarne, men give de unge og uerfarne en chance for at udvikle sig."Det er meget vigtigt, at vi har en løbende dialog om uddannelse, så de behov, der er i erhvervslivet, bliver matchet. Men der er for få, der vælger en it-uddannelse, og vores medlemmer så meget gerne, at mange flere valgte den vej fremadrettet," siger direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, Mette Lundberg.

Dansk IT mener også, at uddannelse er et vigtigt område, som vi i Danmark skal satse på.

"En it-uddannet i 2013 er simpelthen bare en rigtig god uddannelse. Det er en utrolig bred uddannelse, for alle brancher har jo sådan set brug for it-kompetence. Der er bare rigtig mange stillinger, og det kommer ikke til at falde," siger Carsten Nørgaard, formand for Dansk IT.

Mange virksomheder søger specialiserede it-udviklere, og allerede her har problemer med at rekruttere de rigtige folk. Derfor må virksomheder være med til at skabe specialisterne, og herigennem fremme it-toget.

"Det er sjældent, at man møder den helt ideelle it-profil. Der er mange gode folk med en lang erfaring eller ny uddannelse klar. De er vant til at præstere og kommer tit med en masse gåpåmod. Giv dem en ny opgave, som de skal lære fra bunden, og så skal du se, hvor hurtigt det går," pointerer Carsten Nørgaard.

CapNordic er enige om behovet for flere it-kyndige, og forsøger selv at støtte op om projektet, ved at få praktikanter ind, og give dem udfordrende opgaver. Dette har adskillige gange ført til ansættelser efter praktikforløbet ophører. Hos CapNordic menes det at frisk energi, ansvar og muligheden for at udfordre sig selv, kan bringe mange interessante løsninger med sig.

De unge praktikanter får gennem samarbejdet indblik i arbejdsverdenen og adskillige succesoplevelser med på vejen til senere gavn.Kilde: Computerworld


Relateret:
CapNordic Workflow 8.0

CapNordic Workflow Modules

CapNordic Travel