Regeringens nye innovationsstrategiUddannelsesministeriet og Erhvervs- og vækstministeriet tager hul på ny opgave med 20 milliarder kroner i innovations- og forskningsmilder i spil, til den nye innovationsstrategi.Erhverv- og vækstminister Ole Sohn og uddannelsesminister Morten Østergaard inviterer til debat om, hvordan forsknings- og innovationsmidlerne i fremtiden skal bruges.

Håbet er at skabe en fælles strategi i Danmark og ikke kun i regeringen. Derfor sættes en proces i gang, hvor der skal tales med de innovative virksomheder, det danske erhvervsliv, forskningsinstituterne og andre relevante aktører, der skal sikre bred tilslutning til innovationsstrategien fortæller uddannelsesminister Morten Østergaard.

I radioprogrammet De 6 hatte på Radio24Syv fremlægger Ole Sohn fem punkter, der skal løfte Danmark tilbage på vækstsporet, heraf bedre rammevilkår, bedre adgang til vækstkapital og iværksætteri i undervisning. Der bliver lagt stort fokus på at ambitionsniveauet skal skrues op og holdes oppe.

De to ministre har iværksat en ekstern evaluering af alle eksisterende initiativer og støtteordninger til innovationsfremme. EU-organet ERAB (European Research Area Board), er blevet bedt om at se på de eksisterende danske ordninger for at vurdere, hvordan midlerne bedst sættes i brug.

Ud af de 20 milliarder kroner der er sat til side, er 1,1 milliarder kroner øremærkede som innovationsmidler der omhyggeligt skal evalures, hvor de resten 18,9 milliarder kroner skal gå til forskning.

CapNordic A/S er stor tilhænger af Innovationsstrategien, og tror på at opfordre ambition, vækst og innovation så tidligt som muligt. Selv har CapNordic haft stor glæde af deres praktikanter, der får mulighed for at få indflydelse under ideudviklingsprocesserne. De unge praktikanter får tildelt ansvar og får derigennem et indblik i arbejdsverdenen, og adskillige succesoplevelser med på vejen til senere gavn.Kilde: Business

Lyt til Radioprogrammet: De 6 Hatte


Relateret:
CapNordic Workflow 8.0

CapNordic Workflow Modules

CapNordic Travel