Salg af fakturaer på

Børsen
Som noget nyt er en ny børs åbnet, Fakturabørs, hvor virksomheder kan sælge deres fakturaer til højestbydende. Dette skal være en fordel for de virksomheder, som ikke har kapital til at vente til debitor har betalingsfrist. Investorerne der køber fakturerne, derimod, sikrer sig ved købet retten til en faktura i hånden.

De to stiftere af iværksætterprojektet www.danskfakturabors.dk, Juri Cetti og Kasper Oldby, mener at der kan opdrives et lønsomt marked med omsætning af fakturaer online. Dette peger erfaringer fra USA og England på.
Der er dog ikke udelukkende enighed om dette. Formanden for brancheorganisationen Finans og Leasings Factorerings-sektionen, Lars Haahr fra AL-finans, er skeptisk overfor om omsætningen af enkeltfakturaer kan bære et marked i Danmark.

Juri Cetti og Kasper Oldby’s rolle i denne børs, vil bestå af at de får et cut, hver gang der handles en faktura via deres børs. Juri Cetti og Kasper Oldby’s baggrund er henholdsvis Insitutionel aktiehandler i Handelsbanken og Nordea Markets og finansiel iværksætter i Sverige og medarbejder i Nordea Corporate Finance.

Kilde: FinansWatch


Relaterede produkter:
CapNordic Workflow 8.0

CapNordic Workflow Moduler

CapNordic Exchange Gateway

CapNordic Travel

CapNordic Documents